Trainingen

Wilt u ergens beter in worden of wilt u uw kennis over een bepaald thema bijspijkeren? Kies in deze gevallen voor een van de vele trainingen en cursussen van WijZijn!

Wat wilt u leren?

Waar wilt u meer over leren? Wilt u leren hoe u omgaat met geld en hoe u uw administratie goed kunt voeren? Of wilt u leren hoe u kunt werken aan uw relatie of hoe u op een plezierige en goede manier uit elkaar gaat – zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. WijZijn biedt op heel veel vlakken cursussen en trainingen aan. Bekijk hier een overzicht met onze beschikbare trainingen!

Meer weten over onze trainingen?

Bent u geïnteresseerd in een van onze trainingen uit ons trainingsaanbod? Schroom niet en neem contact met ons op! Wij kunnen u meer informatie geven en kunnen uw aanmelding direct verwerken.

 • Ik wil assertiever worden (23 jaar en ouder)

  Iedereen voelt zich wel eens onzeker in contacten met mensen, maar soms hebt u er meer last van dan u zou willen. Wilt u meer zelfvertrouwen in uw contact met anderen? Dan is deze assertiviteitstraining iets voor u.

 • Administratie & budgetteren

  Wilt u meer leren over het doen van de administratie en het budgetteren? Volg dan de gratis online training ‘Administratie & budgetteren’! Peter Heeren is schuldhulpverlener bij WijZijn: hij zal u wegwijs maken tijdens de online training.

 • Omgaan met geld

  Omgaan met geld lijkt makkelijker dan het is. U ontvangt maandelijks een inkomen, u betaalt de rekeningen en daarnaast zijn er grote en kleine uitgaven. Toch vraagt u zich regelmatig af waar het geld blijft. Herkent u dit? Dan is de training ‘Omgaan met geld’ echt iets voor u.

 • Online cursus Problemen de baas

  In de training ‘Problemen de baas’ staan uw gedachten centraal. Bij verschillende problemen zijn de negatieve gedachten een automatisch proces geworden. Het is een gewoonte geworden om op die manier te denken - zó gewoon dat u er niet eens meer bij stil staat welke gedachten u heeft. Om vervelende gevoelens zoals angst, somberheid, verdriet en gespannenheid te verminderen, is het belangrijk om na te gaan door welke gedachten deze ontstaan. Daarom is het van belang om bewust te worden van uw gedachten.

 • Online Cursus voor Mannen

  In de maatschappij ligt voor een groot deel vast hoe een man zich moet gedragen en wat van hem wordt verwacht. Het leveren van prestaties staat bijvoorbeeld vaak centraal bij mannen. Toch komt dat lang niet altijd overeen met de persoonlijke opvattingen van veel mannen. Ook partners en kinderen zien graag eens ‘de andere kant’ van hun man of vader. Maar het uiten en hanteren van gevoelens kan voor mannen moeilijk zijn.

 • Ik wil leren omgaan met stress (volwassenen)

  Iedereen heeft wel eens te maken met stress. Een stressvolle dag op het werk, een drukke thuissituatie. Wordt het stressniveau u echter te veel, dan is het verstandig om op tijd aan de bel te trekken en hulp te ontvangen van WijZijn!

 • Weerbaarheid: Sta Sterk training

  De training heeft als doel kinderen weerbaarder te maken en te leren omgaan met pestgedrag en andere moeilijke situaties. Ook krijgen de pesters inzicht op de effecten van hun handelen. De trainingen zijn preventief, om erger te voorkomen.

 • Faalangsttraining ‘Je bibbers de baas’

  'Je bibbers de baas' heeft als doel het verminderen van faalangst bij kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, door hen te leren omgaan met hun angst. Hiervoor worden verschillende vaardigheden aangeleerd, zodat het kind kan kiezen welke het beste bij hem of haar past. Door ouders en leerkrachten mee te nemen in dit leer- en veranderproces neemt de effectiviteit van de interventie toe.

 • Goed uit elkaar

  Overweegt u te gaan scheiden of heet u de beslissing al genomen? Dan heeft u vast behoefte aan duidelijke informatie, over de mogelijkheden, de procedures, de effecten. WijZijn start, bij voldoende aanmeldingen, drie themabijeenkomsten 'Goed uit elkaar' op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden via 0164 237 056

Referenties

Stel uw vraag