Grip op geldzaken

Heb je stress over geld? Kom je iedere maand geld tekort of loopt jouw schuld op? Steeds meer mensen hebben geldzorgen. Blijf hier niet mee rondlopen maar trek op tijd aan de bel. Breng je geldzaken in beeld met behulp van online tools en maak een afspraak met een professional van WijZijn. We zijn er om jou hierin te ondersteunen.

Grip op geldzaken

We kunnen je helpen bij geldproblemen door jouw financiële situatie in kaart te brengen en de mogelijkheden te onderzoeken. Samen bepalen we of extra hulp nodig is bijvoorbeeld bij administratie, budgetteren of geld besparen. Daarnaast kun je ook zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld een budgetplan. Op deze pagina vind je meer informatie hierover.


Zelf aan de slag

Als je geldproblemen hebt, zijn er verschillende websites met informatie en tips. Hiermee kun je zelf aan de slag gaan. Daarnaast is het handig om je inkomsten, uitgaven en mogelijke schulden in kaart te brengen. Onderstaande downloads helpen jou daarbij.

Websites

  • Steffie.nl: eenvoudige informatie en tips over geldzaken.
  • Geldfit.nl: Doe de Geldfit-test en ontdek wat jij kunt doen.
  • Nibud.nl: De FinanciëleGezondheidsCheck van het Nibud laat aan de hand van een aantal eenvoudige vragen zien hoe financieel fit je bent.
  • Zelfjeschuldenregelen.nl: Voor mensen met beginnende schulden. Maak een realistisch aflosplan.

Downloads

Ondersteuning in jouw gemeente

Heb je hulp nodig op het gebied van werk, inkomen, schulden, een uitkering of bijstand, dan kan de gemeente ondersteuning bieden. Bekijk hier per gemeente de regelingen:

Energietoeslag

De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarom een energietoeslag van de overheid. Inwoners van de gemeenten Tholen, Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom met een laag inkomen, kunnen in 2022 in aanmerking komen voor een energietoeslag per huishouden.

Het kan natuurlijk ook helpen om te kijken hoe je energie kunt besparen in jouw woning. Welke maatregelen besparen nu de meeste energie? Hoe gebruik ik radiatorfolie? En wat mag en kan ik als huurder doen om energie te besparen? Lees hier de informatie voor de inwoners uit Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht.

Contact

De maatschappelijk werkers en schuldhulpverleners van WijZijn ondersteunen mensen met geldproblemen en/of schulden.. Heb je geldzorgen of iemand in jouw omgeving? Maak het bespreekbaar en neem contact met ons op.

Stel uw vraag