U gaat scheiden en heeft kinderen

Gaan u en uw partner scheiden? Wanneer er kinderen in het spel zijn, vraagt dit om extra afspraken. U bent ex-partners, maar u blijft altijd samen de ouders van uw kind(eren). WijZijn kan u hierbij helpen!

Echtscheiding en kinderen

Scheiden doet pijn. Het is een verwarrende periode. Toch geeft het voldoening als u op een goede manier uit elkaar kunt gaan. Zeker als er kinderen bij zijn. U bent ex-partners, maar u blijft altijd samen de ouders van uw kind(eren). We kunnen u en uw ex-partner helpen om het ouderschap opnieuw te organiseren. We nemen de tijd om naar u te luisteren. Rustig en zonder te oordelen.

Oplossingsgericht

We helpen u door middel van persoonlijke gesprekken, meestal bij WijZijn op kantoor, of online. Net wat u prettig vindt. Soms is één keer praten voldoende, soms zijn meer gesprekken nodig.

Onze werkwijze is oplossingsgericht. Samen kijken we naar oplossingen die nuttig zijn in jullie situatie. Het beste resultaat wordt bereikt als u en uw ex samen aan een oplossing willen werken. De meeste cliënten ervaren na afloop dat de communicatie met hun ex-partner is verbeterd. Ze hebben goede afspraken gemaakt over het ouderschap en de kinderen zitten beter in hun vel.

Thema's die aan bod kunnen komen

  • Hoe kunnen we goede afspraken maken over het ouderschap?
  • Hoe kunnen we zonder ruzie met elkaar communiceren?
  • Hoe kunnen we rekening houden met elkaars wensen?
  • Hoe praten we met de kinderen over de scheiding?

 

Stel uw vraag