Nieuws

Deze rap bewijst de kracht van onze brede aanpak

Met ‘de brede aanpak’ voor dak- en thuislozen geeft WijZijn Traverse Groep de ondersteuning aan mensen in de maatschappelijke opvang flexibeler en mensgericht vorm. We werken samen met de gasten aan hun herstel. Zij geven aan wat en wie zij nodig hebben om in beweging te komen en hun dromen waar te maken. De rap, die afgelopen jaar door een aantal gasten is gemaakt, is een mooi voorbeeld van deze aanpak.

Creativiteit als verbindende factor

De gasten stellen een eigen herstelteam samen en gaan aan de slag met een herstelplan. Dit plan is voor iedereen anders en richt zich niet op de problemen, maar op de talenten, passies en dromen. Iedereen die kan bijdragen, kan onderdeel uitmaken van het herstelteam. Een mooi voorbeeld daarvan is de rap die afgelopen jaar tot stand kwam met een aantal gasten. Sommige gasten wilden iets doen met muziek, weer anderen iets met graffiti. En ze wilden graag een eigen plek. Deze creativiteit is samengekomen in een gezamenlijk project. Zij zijn daarbij geholpen door een graffiti artiest, een rapper en producer en een filmmaker.

Talenten, passies en dromen als drijfveer

Het proces van de totstandkoming van deze rap heeft bijgedragen aan het herstel. De gasten gingen aan de slag met hun creativiteit, werkten samen en zijn trots op het eindresultaat. Hiermee hebben ze allemaal op een eigen wijze hun talent laten zien en dat smaakt naar meer. Binnenkort organiseren de gasten een release party en wie weet volgen er nog andere raps of creatieve projecten.

“Alle lof voor deze gasten. Ze hebben het toch maar gedaan en iets moois neergezet. Dit is waar het om gaat. Dat deze aanpak werkt, dat blijkt hieruit”, aldus Esther de Jongh, gebiedsmanager Maatschappelijk opvang bij WijZijn Traverse Groep en Marc Smulders van IMPEKT.

Stel uw vraag