Nieuws

Extra locatie voor daklozen in de winter

WijZijn Traverse Groep is gestart met de koudweerregeling voor daklozen. Dit betekent dat als de temperatuur ‘s nachts onder de 0 graden daalt, daklozen terecht kunnen op een extra locatie van de maatschappelijke opvang

WijZijn Traverse Groep zet zich samen met gemeenten en andere (zorg)partners in dat niemand bij koud weer buiten hoeft te slapen. 

In de huidige opvanglocaties gelden de landelijke richtlijnen voor de coronamaatregelen. Om tijdens de koudweerregeling extra mensen op te kunnen vangen en i.v.m. de 1,5 meter maatregel is er een tweede locatie geopend. Hiervoor is een bijgebouw geplaatst naast de reguliere avond- en nachtopvang.  WijZijn Traverse Groep dankt het Rode Kruis voor het leveren van de noodvoorzieningen om het bijgebouw in te kunnen richten tot slaaplocatie. 

Niet alle dak- en thuislozen zoeken de warmte op in deze periode. Daarom gaan medewerkers van het OGGZ-team actief op zoek naar mensen die op straat leven. Zij proberen mensen te motiveren om gebruik te maken van het aanbod van de maatschappelijke opvang. Als dit niet passend is, wordt gekeken naar alternatieven, bijvoorbeeld een kort verblijf bij de GGZ. 

Meer informatie over de maatschappelijke opvang

Stel uw vraag