Nieuws

Koud weer: extra bedden voor daklozen

Niemand hoeft niemand buiten te slapen. In Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woendrecht en Steenbergen is de winterregeling van kracht. Boven een fietsenwinkel, tegenover de maatschappelijke opvang in Bergen op Zoom, zijn extra bedden neergezet. Tijdens de sneeuw afgelopen weekend heeft een aantal mensen daarvan al gebruik gemaakt.

Niemand hoeft niemand buiten te slapen. In Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woendrecht, Halderberge en Steenbergen is de winterregeling van kracht. Boven een fietsenwinkel, tegenover de maatschappelijke opvang in Bergen op Zoom, zijn extra bedden neergezet. Tijdens de sneeuw afgelopen weekend heeft een aantal mensen daarvan al gebruik gemaakt.  

Vijftien extra bedden zijn al in gebruik en blijven de komende winterperiode beschikbaar als het vriest buiten. Daarmee is er tijdens de kou gegarandeerd plaats voor iedereen die tijdelijk onderdak nodig heeft. De vijftien bedden komen bovenop de 24 bedden die op de maatschappelijke opvang, aan de Zuid-Oostsingel, beschikbaar zijn.

Het Rode Kruis leverde de bedden en dekens. Ook andere organisaties zijn tijdens deze koude dagen extra actief voor daklozen. Zo gaat de OGGZ (een samenwerking van politie, GGD, Novadic Kentron, GGZ en Mozaik) de straat op, om daklozen en mensen die onder slechte omstandigheden wonen, te bewegen om binnen te slapen.

Lees hier het verhaal in BN de Stem

Stel uw vraag