Nieuws

Typhoon opent Join Us Community

Rapper en zanger Typhoon trapte dinsdag 23 november de Join Us Community af, de eerste online community voor jongeren die zich eenzaam voelen.

Uit onderzoek van het RIVM bleek onlangs dat in de coronatijd tachtig procent van de studenten zich eenzaam voelde tijdens de lockdown. Verbinding en sociale steun verminderen deze klachten. Dat is wat Join Us biedt.

“Bij Join Us ontvangen we dagelijks vragen van jongeren die zich alleen voelen. Veel jongeren hebben niemand om mee te praten of leuke dingen mee te doen. De community helpt deze jongeren aan elkaar te verbinden. Ze hebben samen lol, helpen elkaar en ontdekken dat ze niet alleen zijn. Als er meer hulp nodig is dan is de stap daar naar toe kleiner”, aldus Jolanda van Gerwe, directeur van Join Us.

Stichting Join us helpt jongeren die eenzaam zijn. Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch is er een grote groep jongeren in Nederland die zich alleen voelt. Uit onderzoek blijkt dat 8 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar chronische gevoelens van eenzaamheid heeft. Join us is er voor deze jongeren! Ze brengen jongeren in contact met leeftijdsgenoten en helpen ze sociaal sterker worden. Dit doen ze samen met sociaal werkorganisaties in heel Nederland.

Stel uw vraag