Trainingen

Opkomen voor jezelf

U voelt zich soms onzeker in contacten met anderen. Het lukt dan niet voldoende om duidelijk te maken wat u voelt of wilt. U wordt niet altijd begrepen en krijgt hierdoor soms problemen met anderen.  

Voor uzelf opkomen vindt u moeilijk en uw mening geven in een groep durft u niet. Het begint al bij kennismaken of het maken van een praatje. Hoe doe je dat? Herkenbaar? Dan kan de training ‘Opkomen voor jezelf’ u helpen.

 

De kosten voor de gehele training zijn  € 12,50.

Bij voldoende deelnemers start deze training op dinsdag 2 maart in Bergen op Zoom of Steenbergen. De training bestaat uit 8 à 10 bijeenkomsten en is op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Contact

Kent of bent u iemand met een licht verstandelijke beperking, autisme of leerachterstand met interesse in het verbeteren van sociale vaardigheden? Neem dan contact op met Corrie van Gaans of Monique Carels, tel. 0164 - 23 70 56. Na telefonische aanmelding vindt een gesprek plaats.

Dit betreft een speciale training voor volwassenen vanaf 18 jaar met een beperking. Denk hierbij o.a. aan een lichtverstandelijke beperking, autisme of een leerachterstand.

Het leren van goede sociale vaardigheden maakt uw leven aangenamer en contacten met anderen gemakkelijker. In de training leert u omgaan met voor u lastige situaties. U oefent hoe u ontspannen contact maakt met anderen, maar ook hoe u ‘nee’ zegt en uw grenzen aangeeft. 

 • Beschikbare data

  De training bestaat uit 8 à 10 bijeenkomsten in Bergen op Zoom of Steenbergen (afhankelijk van de aanmeldingen). De eerste bijeenkomst is op 2 maart 2020.

 • Kosten
  € 12,50 voor de gehele training
 • Tijdstip
  Op dinsdagavond vanaf 2 maart van 19.00 tot 21.00 uur.

Misschien ook interessant

 • KOM IN ACTIE!

  Als u eraan toen bent om uw leven een nieuwe koers te geven, neem dan het heft in eigen hand. Meldt u aan voor deze nieuwe, uitdagende en leerzame training van WijZijn Traverse Groep. 

  U leert om oude gewoonten, die u belemmeren om nieuwe contacten aan te gaan en/of nieuwe activiteiten te ondernemen,  in uw leven te herkennen en aan te passen. Zo krijgt u meer zelfvertrouwen. Een fijne manier om u prettiger en minder alleen te voelen. Wij bieden u een vertrouwde en veilige leeromgeving. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Voorafgaand aan de training vindt een kennismakingsgesprek plaats met één van de trainers. Deze training is speciaal voor mensen van 55 jaar en ouder.

  Data en tijden

  De groep zal starten (bij voldoende deelnemers) op woensdagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur. De groep komt om de week bij elkaar. 

  Locaties

  Gezondheidscentrum De Riete, Gezellelaan 18f, Roosendaal, en
  Hoofdlocatie WijZijn Traversegroep, Jacob Obrechtlaan 5, Bergen op Zoom

  Trainers

  Jacqueline Jongerius, maatschappelijk werker
  Maureen Kalker, ouderenadviseur

  Groepsgrootte

  Maximaal 6 deelnemers.

  Kosten

  Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.

  Aanmelden

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met 
  Jacqueline Jongerius, 06-43758200, jacqueline.jongerius@wijzijntraversegroep.nl of Maureen Kalker, 06-57061185, maureen.kalker@wijzijntraversegroep.nl.

 • Soms lukt het uw kind niet zo goed om op een prettige manier met andere kinderen om te gaan en/of vriendschappen te sluiten. Uw kind voelt zich onzeker en weet niet zo goed hoe hij/zij moet reageren op lastige situaties. Een kind dat niet sociaal weerbaar is vindt het vaak moeilijk om voor zichzelf op te komen. Dit zorgt voor een negatief zelfbeeld, waardoor het zelfvertrouwen niet kan ontwikkelen. 

  Herkent u dit? Dan is deze weerbaarheidstraining zeker iets voor uw kind. 

Stel uw vraag