Trainingen

Weerbaarheidstraining voor kinderen van 9 - 12 jaar

Soms lukt het uw kind niet zo goed om op een prettige manier met andere kinderen om te gaan en/of vriendschappen te sluiten. Uw kind voelt zich onzeker en weet niet zo goed hoe hij/zij moet reageren op lastige situaties. Een kind dat niet sociaal weerbaar is vindt het vaak moeilijk om voor zichzelf op te komen. Dit zorgt voor een negatief zelfbeeld, waardoor het zelfvertrouwen niet kan ontwikkelen. 

Herkent u dit? Dan is deze weerbaarheidstraining zeker iets voor uw kind. 

Thema's die o.a. aan de orde komen:

- hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen?
- Hoe maak ik op een fijne manier contact met andere kinderen?
- Hoe zeg ik 'nee' als ik iets niet wil?
- Hoe ga ik om met spannende, lastige situaties?
- Hoe kan ik meer zelfverzekerd overkomen?

Voor kinderen die in de gemeente Rucphen op school zitten. 

Samen met zeven andere kinderen komen we negen keer in een gymzaal bij elkaar, om op een leuke en speelse manier allerlei oefeningen en opdrachten te doen. Een training waarbij we weinig stilzitten.

 • Beschikbare data

  De training start op woensdagmiddag 6 september 2017 van 13.30 - 15.00 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Misschien ook interessant

 • KOM IN ACTIE!

  Als u eraan toen bent om uw leven een nieuwe koers te geven, neem dan het heft in eigen hand. Meldt u aan voor deze nieuwe, uitdagende en leerzame training van WijZijn Traverse Groep. 

  U leert om oude gewoonten, die u belemmeren om nieuwe contacten aan te gaan en/of nieuwe activiteiten te ondernemen,  in uw leven te herkennen en aan te passen. Zo krijgt u meer zelfvertrouwen. Een fijne manier om u prettiger en minder alleen te voelen. Wij bieden u een vertrouwde en veilige leeromgeving. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Voorafgaand aan de training vindt een kennismakingsgesprek plaats met één van de trainers. Deze training is speciaal voor mensen van 55 jaar en ouder.

  Data en tijden

  De groep zal starten (bij voldoende deelnemers) op woensdagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur. De groep komt om de week bij elkaar. 

  Locaties

  Gezondheidscentrum De Riete, Gezellelaan 18f, Roosendaal, en
  Hoofdlocatie WijZijn Traversegroep, Jacob Obrechtlaan 5, Bergen op Zoom

  Trainers

  Jacqueline Jongerius, maatschappelijk werker
  Maureen Kalker, ouderenadviseur

  Groepsgrootte

  Maximaal 6 deelnemers.

  Kosten

  Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.

  Aanmelden

  Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met 
  Jacqueline Jongerius, 06-43758200, jacqueline.jongerius@wijzijntraversegroep.nl of Maureen Kalker, 06-57061185, maureen.kalker@wijzijntraversegroep.nl.

 • U voelt zich soms onzeker in contacten met anderen. Het lukt dan niet voldoende om duidelijk te maken wat u voelt of wilt. U wordt niet altijd begrepen en krijgt hierdoor soms problemen met anderen.  

  Contact

  Kent of bent u iemand met een licht verstandelijke beperking, autisme of leerachterstand met interesse in het verbeteren van sociale vaardigheden? Neem dan contact op met Corrie van Gaans of Monique Carels, tel. 0164 - 23 70 56. Na telefonische aanmelding vindt een gesprek plaats.

Stel uw vraag