Vrijwilligers

Kind aan huis

WijZijn Traverse Groep zoekt vrijwilligers

Kind aan huis

Organisatie
WijZijn Traverse Groep werkt aan maatschappelijk welzijn in 7 gemeenten in West-Brabant en Tholen. Wij zijn er voor alle inwoners, ongeacht hun leeftijd, achtergrond of beperking. We ondersteunen hen op het gebied van financiën, relaties, gezondheid, wonen, (rouw)verwerking, etc. We stimuleren mensen ook om zelf actief te worden en iets voor een ander te betekenen. Onze overtuiging is dat ieder mens ooit hulp nodig kan hebben, maar ook dat ieder mens kan bijdragen aan de samenleving. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze organisatie, zonder vrijwilligers zouden veel van onze activiteiten niet plaatsvinden.


Omschrijving van de functie   
WijZijn Traverse Groep Bergen op Zoom zoekt vrijwilligers voor  Kind aan Huis. Met Kind aan Huis ondersteunt WijZijn gezinnen die zich (tijdelijk) in een moeilijke situatie bevinden. We nodigen vrouwen en mannen uit om zich aan te melden. 
 

Waar ga jij je mee bezig houden
De vrijwilliger bezoekt het betrokken gezin wekelijks en is in de eerste plaats een luisterend oor. Hij of zij bouwt op basis van gelijkwaardigheid een vertrouwensrelatie op met het gezin. Daarnaast biedt de vrijwilliger - in overleg met de gezinsleden - ondersteuning op verschillende gebieden. Dat kan zijn: uitbouwen van zelfvertrouwen, vergroten van sociale contacten, inzicht geven in communicatie, praktische tips en eventuele begeleiding naar hulpverlening.   


Wat wij vragen
een vrijwilliger die minimaal twee uur per week beschikbaar is, daadkracht en flexibiliteit toont en een open en positieve houding heeft. Daarnaast zijn gevoel voor humor en inlevings- en relativeringsvermogen onmisbaar

 

Dit mag je verwachten:

- Gratis trainingen;
- Veel waardering;
- Nieuwe mensen ontmoeten;
- Kerstattentie;
- Zelfontplooiing;
- Maatschappelijke betrokkenheid;


Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie en/of aanmelding kun je een mail sturen naar marianne.spanjerberg@wijzijntraversegroep.nl en/of britt.koopman@wijzijntraversegroep.nl

Is je interesse gewekt? Maak je belangstelling kenbaar door je persoonsgegevens en motivatie te mailen naar:

Marianne.spanjerberg@wijzijntraversegroep.nl en/of britt.koopman@wijzijntraversegroep.nl

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Algemene informatie

  • Soort
    Vrijwilligerswerk

Solliciteren? Vul het formulier in!

Stel uw vraag