Vrijwilligers

Tolk vertaler individuele hulpverlening

Jouw inzet als vrijwillig Tolk zorgt voor wederzijds begrip tussen cliënten en hun Maatschappelijk Werkers, Schuldhulpverleners en Sociaal Raadslieden. Help een ander met je meertaligheid. Je bent al welkom met een inzet van één uur per week.

 

 Tolk Vertaler Individuele Hulpverlening

NL-Pools, NL-Bulgaars, NL-Arabisch, NL-Somalisch, NL-Turks of NL-?


Omschrijving van de functie

Tolken en vertalen bij WijZijn Traverse Groep vraagt meer van je dan alleen woord voor woord omzetten in een andere taal. Door jouw inlevingsvermogen ben je in staat om tijdens vertrouwelijke gesprekken tussen cliënten en sociaal werkers, het wederzijds begrip te versterken. Jij weet als geen ander hoe in andere culturen emoties worden geuit. Je bent sensitief, omgevingsbewust en staat stevig in je schoenen. WijZijn Traverse Groep zal je als vrijwilliger inzetten bij individuele gesprekken voor Bureau Sociaal Raadslieden, Schuldhulpverlening en Maatschappelijk Werk. Je bent maatschappelijk breed georiënteerd en in staat om onbevooroordeeld te tolken over onderwerpen als opvoeding, financiën en relaties.

Organisatie
WijZijn Traverse Groep werkt aan maatschappelijk welzijn in 7 gemeenten in West-Brabant en Tholen. Wij zijn er voor alle inwoners, ongeacht hun leeftijd, achtergrond of beperking. We ondersteunen hen op het gebied van financiën, relaties, gezondheid, wonen, (rouw)verwerking, etc. We stimuleren mensen ook om zelf actief te worden en iets voor een ander te betekenen. Onze overtuiging is dat ieder mens ooit hulp nodig kan hebben, maar ook dat ieder mens kan bijdragen aan de samenleving. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze organisatie, zonder vrijwilligers zouden veel van onze activiteiten niet plaatsvinden.

Wat je gaat doen:

 • Je vertaalt alles wat er besproken wordt in een gesprek tussen sociaal werker en cliënt
 • Je helpt bij het lezen en vertalen van officiële brieven van instanties en zorgt dat cliënt de inhoud begrijpt
 • Je bent in staat op verzoek beroepskrachten te informeren over culturele verschillen

Wat wij vragen:

 • Goede kennis van het Nederlands en de betreffende tweede taal in woord en schrift
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en integriteit
 • Inlevingsvermogen en omgevingsbewust
 • Je stelt je onbevooroordeeld en ruimdenkend op
 • Je hebt praktische kennis van non-verbale communicatie binnen de betreffende culturen
 • Je bent maatschappelijk breed georiënteerd
 • Je bent in staat snel iemands vertrouwen te winnen
 • Indien nodig vertaal je brieven vanuit het Nederlands naar de doeltaal
 • Beschikbaarheid op afspraak, mogelijkheden vanaf één uur inzet per week
 • Medewerking aan een taalvaardigheidstest indien daar aanleiding voor is

Dit mag je verwachten:

Je mag rekenen op individuele samenwerking met collega’s, binnen een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor ontwikkeling. Een taalvaardigheidstest met een native speaker kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Deskundigheidsbevordering wordt aangemoedigd door een ruim aanbod aan gratis workshops en trainingen speciaal voor vrijwilligers. Een vrijwilligerscontract waarin we afspraken vastleggen, is een voorwaarde om te kunnen starten evenals de aanvraag van een VOG. Samen geven we vorm aan de best passende introductie voor jou binnen WijZijn Traverse Groep.


Informatie en sollicitatie:

Herken jij jezelf in de rol van vrijwillig Vertaler, maak je belangstelling kenbaar door je persoonsgegevens en motivatie in het Nederlands te mailen naar wonenplus@wijzijntraversegroep.nl

Mocht je nog vragen hebben, kun je ons bereiken op: 06-38772526

 

 

Algemene informatie

 • Soort
  Vrijwilligerswerk

Solliciteren? Vul het formulier in!

Stel uw vraag