Prostitutie maatschappelijk werk

Wil je praten over je werk in de prostitutie of loop je rond met een bepaald probleem? Dan ben je bij onze prostitutie maatschappelijk werkers (PMW’ers) aan het goede adres. Wij bieden hulp aan sekswerkers in West-Brabant en Tholen. We bieden een luisterend oor en denken met je mee over een oplossing.

Wij zien jouw werk als vak

Iedereen die met seks geld verdient kan bij ons terecht. Het maakt niet uit of je in een club werkt, via internet of op een andere manier. Het maakt niet uit of je man, vrouw of transgender bent. Wij als PMW’ers kunnen je ook helpen als je geen verblijfsvergunning hebt of als je drugs gebruikt. In het bijzonder zijn wij er voor slachtoffers van mensenhandel in West-Brabant en Tholen. Prostitutie, sekswerk, de ‘bisnis’… veel mensen vinden het een moeilijk onderwerp. Bij ons kun je er vrijuit over praten. Wij zien prostitutie als een vak, zolang je er zelf voor kiest. Het is niet ons doel om je uit de prostitutie te halen.

We ondersteunen iedereen die als sekswerker werkzaam is en tegelijkertijd een probleem wil oplossen. We helpen om de zaken die jij belangrijk vindt op een rijtje te zetten. Dit kan gaan om alle soorten vragen, bijvoorbeeld:

  • Financiën/schulden
  • Omgaan met vooroordelen over je beroep
  • Wet- en regelgeving rondom sekswerk
  • Verblijfsvergunning
  • Ouderschap en opvoeding

Wel stoppen met het werk?

Misschien wil je wel stoppen met het werk in de prostitutie. Wanneer je uit het vak stapt, komen er vaak een hoop (oude) problemen naar boven. Wil je hier hulp bij, dan kun je je aanmelden voor RUPS. Dat is het Regionaal Uitstapprogramma voor Prostituees. Een van onze PMW’ers wordt dan jouw persoonlijk begeleider. Zij biedt jou de hulp die je nodig hebt om te stoppen.

Bekijk de website van RUPS.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je meer weten over het uitstapprogramma? Neem dan gerust contact met ons op. Je mag ons alles vragen, ook anoniem.

Bel 0164 - 29 94 91 of rechtstreeks met een van onze PMW'ers of mail naar pmw@wijzijntraversegroep.nl

Stel uw vraag